Sunweb en Transavia dopen vliegtuig; “Sunweb Express”

Sunweb en Transavia dopen vliegtuig; “Sunweb Express”

Maandag 23 april 2018 — Vandaag is de nieuwe naam én het ontwerp van het Sunweb-vliegtuig onthuld. In de hangaar op Schiphol werd het kleurrijke toestel, een Boeing 737-800, getoond aan het publiek. Transavia stelt komende zomer twee vliegtuigen ter beschikking aan Sunweb. Dit valt onder de meerjarenovereenkomst die de twee succesvolle bedrijven in de Nederlandse vakantiemarkt vorig jaar hebben ondertekend.

Klanten van Sunweb konden via een prijsvraag de naam van het vliegtuig bedenken. Ruim 1100 deelnemers hebben meegedaan met de prijsvraag én 20 prijswinnaars zijn uitgenodigd voor de onthulling, waaronder de bedenkers van de naam van het nieuwe vliegtuig: de “Sunweb Express”.

Erik-Jan Gelink, commercieel directeur van Transavia, trapte de onthulling af met een speech over de goede samenwerking tussen de Sunweb Group en Transavia.

Erik-Jan Gelink: “Sunweb heeft net als Transavia de ambitie om continue te vernieuwen en zich aan te passen aan de wensen van de klant. De onthulling van de naam en ontwerp bevestigt dat we samen ondernemen én voor vernieuwing zorgen in de leisure reisbranche”

Het nieuwe ontwerp van het Sunweb-vliegtuig is gecreëerd door designer Danny Blom. Hij gaf een korte presentatie over het ontwerpproces van de nieuwe bestickering van het vliegtuig.

Danny Blom: “Met dit Sunweb vliegtuig willen we mensen inspireren, verwelkomen en bij het instappen al het gevoel geven dat hun Sunweb vakantie nu écht is begonnen.”

Na de onthulling van het vliegtuig kregen de prijswinnaars een rondleiding door de hangaar én het vliegtuig. Deze unieke rondleiding werd gegeven door de technische dienst van Transavia.

Deze zomer vliegt de “Sunweb Express” vanaf Schiphol Airport naar prachtige vakantiebestemmingen in Europa. De eerste vlucht van de “Sunweb Express”, met vluchtnummer HV1527, vliegt morgenochtend 24 april naar het Griekse eiland Kos.

De winnaars net nadat zij te horen hebben gekregen dat de naam die zij ingezonden hebben op het vliegtuig komt te staan.
Erik-Jan Gelink (commercieel directeur Transavia) en Marcel Neomagus (financieel directeur Sunweb) na de onthulling van de "Sunweb Express".
Het nieuwe ontwerp van het Sunweb vliegtuig van Transavia.
Tim Van den Bergh CCO - Chief Commercial Officer at Sundio Group International